CENTRUM PRO RODINU
VYŠKOV

775 303 840
cprvyskov@ado.cz

MENU

 

jmk 100

 

 "Vzdělává se a hraje si celá rodina" 

Podpora z rozpočtu Jihomoravského kraje ve výši 39 000,-- Kč.

Záměrem projektu bylo vytvoření vhodných materiálních podmínek pro realizaci programů, pořízením potřebného vybavení a pomůcek a také zajištění lektorného. Z prostředků JMK jsme nakoupili dětské sedáky, sedáky pomáhající rozvíjet rovnováhu a motorické dovednosti, pěnové matrace, dětské tabule, elektronické terče se šipkami, flipchart s náhradními papíry, karimatky, polštáře a kancelářské a výtvarné potřeby. Z dotace jsme uhradili také mzdy tří odborných přednášejících, zaměstnaných na dohody o provedení práce. Tím byl záměr projektu naplněn.
 

V rámci projektu se uskutečnilo celkem 10 akcí pro rodiny i jejich jednotlivé členy. Jednalo se o přednášku „Manželství je umění", dvě setkání rodin s přednáškami pro manžele (témata Rodinný timemanagement, Jak nevyhořet), cyklus tří seminářů s doprovodným programem pro děti (témata Nejvíce se vyplatí, plýtvat časem na děti, Aby se tělo nezadřelo, je potřeba o ně pečovat, Láska v akci).  Dále to byla dvě víkendová setkání pro táty a jejich syny (Emanuel aneb vzácný čas s otcem, Na cestě aneb vzácný čas s otcem), zábavné odpoledne „Hraje si celá rodina" a také mezigenerační seminář na téma „Porozumění napříč generacemi aneb co vše ovlivňuje vztahy a schopnost domluvit se".

Cílem projektu byl smysluplně a kvalitně prožitý čas v rodinách a také posílení rodičovských kompetencí a dovedností. Tohoto cíle se nám, díky prostředkům JMK, podařilo úspěšně dosáhnout. Dílčím neúspěchem pro nás byl malý počet účastníků na některých akcích. Celkově však projekt hodnotíme jako úspěšný -  utvrzují nás v tom především pozitivní ohlasy většiny účastníků zrealizovaných akcí.

foto2013

 

"Vybavení CPR Vyškov-rozšíření aktivit"

Podpora z rozpočtu Jihomoravského kraje ve výši 95 000,-- Kč.

Záměrem projektu bylo pořízení hudebně-technického vybavení a ozvučovaní techniky včetně příslušenství a tím umožnění rozšíření aktivit centra pro rodinu.

Z prostředků JMK byly v závěru roku nakoupeny hudební nástroje včetně příslušenství, jmenovitě:

Digitální piano

Keyboard, zdroj pro keyboard a stojan

Elektrické bicí, paličky a, univerzální stolička

Elektroakustická kytara s pouzdrem, kabelem, závěsným pásem, ladičkou, kapodastrem, strunami

a stojanem.

Dále byla pořízena ozvučovaní technika, jmenovitě:

Mixážní pult, audio kabel

Mikrofony, mikrofonní kabely a stojany + vak na stojany

Reproboxy, akustické kombo a karaoke sada.

To vše s cílem rozšíření možností práce s dětmi, mládeží i jejich rodiči a také zkvalitnění již zaběhlých programů Centra pro rodinu.

 

 

Vyškov malé

  

Dotace z rozpočtu Města Vyškov

V roce 2013 jsme obdrželi provozní dotaci v oblasti sociálních služeb (mimo služby, registrované na základě z. č. 108/2006 Sb., v platném znění), podpora rodin a zdravotnictví z rozpočtu Města Vyškova ve výši 16 000,-- Kč

 
Prostředky z dotace byly využity na úhradu pronájmu, kurzovného a mezd pracovníků zaměstnaných na dohody o provedení práce.
V roce 2013 jsme přesunuli Klub aktivních seniorů z KKD do Domova pro seniory, čímž se podařila vytvořit stabilní skupinka 15-20 seniorů, scházejících se 2x měsíčně. Úspěšná byla také spolupráce s DDM Vyškov a CPR Prostějov při akcích pro mámy a dcery/ táty a syny – z původně jednodenních akcí vznikla víkendová setkání. K tradičně úspěšným patřily také akce ve spolupráci s Jednotou Orel – dětský maškarní ples a mikulášská besídka.
 

V roce 2013 jsme také získali mimořádnou dotaci ve výši 5 000,-- Kč. Tyto prostředky posloužily k úhradám lektorného (DPP) při přednáškách pro rodiče a manžele.

fotky2013

 

 

Kontakt

Centrum pro rodinu Vyškov

Adresa: II. odboje 167/2, 682 01 Vyškov

Telefon: +420 775 303 840

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jsme na facebooku

Rodinný svaz ČR

rodinny svaz

Rodinný život

Vyškovská farnost

Znak Vyškov

Doporučujeme

2024 © Copyright | Všechna práva vyhrazena | Tvorba: GLIPS | Login | Administrace | cprvyskov@ado.cz